Tiramisu s trešnjama – bezgrešna verzija omiljenog deserta

Nekako su se u zadnje vrijeme zaredali deserti, ali ovaj nikako nisam mogla preskočiti. Surfajući Instagramom naišla sam na predivan profil sirovih slastica @datesandavocados (da, nisam je do sada pratila, mea culpa).

Obožavam tiramisu, a ovo je možda moja do sada najdraža “bezgrešna” verzija – s trešnjama koje su upravo u sezoni.

Lore Sales također ima i svoju besplatnu e-kuharicu s predivnim, ali zaista predivnim receptima. Tamo sam pronašla i ovaj recept za sirovi tiramisu koji sam ipak malčice modificirala i pojednostavnila. Obožavam tiramisu, a ovo je možda moja do sada najdraža “bezgrešna” verzija.

Na fotografijama ćete primjetiti da sam ja napravila 2 porcije, ali količine su definitivno za 4 manje porcije. Ni ja ni muž nismo uspjeli pojesti cijelu porciju, jako je zasitno!

Kod sirovih slastica trebate samo biti strpljivi sa svojim blenderom, ostalo je sve poprilično jednostavno! U svakom slučaju, toplo preporučam da preuzmete e-kuharicu, inspirirajte se, ljeto je idealno za sirove slastice, a do tada uživajte u ovoj poslastici. 🙂

TIRAMISU S TREŠNJAMA

Podloga (4 manje porcije)

70 g brazilskog oraha
90 g datulja (otkoštenih, potopiti preko noći)
20 g kokosovih mrvica
2 žlice sirovih kakao zrnaca (ili tamne čokolade)
1/2 žlice kokosovog ulja
nekoliko kapi arome vanilije
prstohvat soli

Prvi sloj

115 g indijskih oraščića (potopiti preko noći)
1 espresso (ili bilo koje kave u istom omjeru)
3 žlice kokosovog mlijeka
2 žlice bademovog maslaca ili mousea
nekoliko kapi arome vanilije
1 žličica maca praha (po želji)
2 žlice otopljenog kakao maslaca (ili kokosovog ulja)
1 žlica sirovog kakaa (ili kakaa po želji)
prstohvat soli

Drugi sloj

150 g indijskih oraščića (potopiti preko noći)
80 g bademovog maslaca ili mousea
2 žlice javorovog sirupa
nekoliko kapi arome vanilije
1 žlica cijeđenog limuna
3 žlice kokosovog ulja
prstohvat soli

Ostalo
otprilike 2 šalice trešanja (otkoštenih)

Postupak

1. U blenderu usitnite brazilski orah i kokosove mrvice.
2. Dodajte im kakao zrnca, datulje, ulje, vaniliju i sol. Miksajte dok tekstura ne postane ljepljiva, ne mora biti savršeno usitnjena.
3. Dobivenu smjesu rasporedite u 4 manje staklenke i rukama je utisnite na samo dno. Staklenke čuvajte u hladnjaku dok spremamo kreme.
4. Indijski oraščić operite i smiksajte s ostalim sastojcima za prvi sloj kreme. Kakao maslac dodajte tek pri kraju i nakon toga smjesu nemojte premiksati.
5. Smjesu ravnomjerno rasporedite u staklenke i vratite ih u hladnjak.
6. Smiksajte u blenderu sve sastojke za drugi sloj kreme. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje.
7. Otkoštite i prepolovite trešnje. Poredajte ih uz sam rub staklenki.
8. Ukrasite drugim slojem kreme
9. Pospite sirovim kakaom.

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! 🙂

Trešnje su izvor zdravlja i vitamina

Pločice s jagodama i zobenim pahuljicama

Jagode, tako ukusne i tako zdrave

Torta PAVLOVA i ostali razlozi zašto obožavamo jagode

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads